Næste udsendelse: 23:30 Årstidens Spisekammer - kål (G)

TV i dag

 • 23:05Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:30Årstidens Spisekammer - kål (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften er med til Vikings hjemmebane-premiere i kvalifikationsrækken i håndbold. De zebrastribede bornholmere møder KFUM. Vi følger også DM-kvartfinalen i fodbold for Old Boys, hvor Bornholm møder Hvidovre, som har den tidligere landsholdsspiller, Thomas Kahlenberg, på holdet.
 • 00:35Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:05Nationalpark Thy (40:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:35Krimimessen: Dennis Jürgensen (G)Dennis Jürgensen er en af Danmarks mest populære ungdomsforfattere. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Jesper Mortensen fra TV MidtVest.
 • 02:00Helt i fisk - Første tur (G)Helt i fisk-holdet er på deres første tur sammen. En smuk, men iskold dag, hvor vi jagtede en ørred. Egentlig var optagelserne en prøve, men endte med, at blive til første program i serien. De to nybegyndere fik taget deres første kast og Jesper så, hvad han havde at gøre med.
 • 02:25Mens du sover (8:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:50Under overfladen: Hejlsminde (G)Under Overfladen skal ud med en biolog, der holder øje med vores havmiljø. Denne gang kigger vi på livet i Lillebælt ved Hejlsminde. Programmet er det fjerde i en række af dykkerprogrammer optaget i sommeren 2012.
 • 03:05Flere sider af Vibeke Bengtson og Jonas Bohn (G)Ismejeristerne Vibeke Bengtson og Jonas Bohn fortæller om deres kogebog "Is hele året".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Tange, Holbæk, Bagenkop, Aakirkeby, Esbjerg og Brovst.
 • 04:00Vild Med Dyr - Moskus (G)Skandinavisk Dyrepark fik i efteråret 2011 en moskus kalv sendt med fly fra Norge. Efter 5 uger i karantæne er den klar til at komme ud i sin nye indhegning og Vild Med Dyr redaktionen var med.
 • 04:30Nationalpark Thy (37:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej - En bil bliver til bil (9:12) (G)Mange af de små detaljer er ordnet på den istandsatte Ford Taunus, men skelettet har stået lidt bart. Det rådes der bod på i dette afsnit, hvor bl.a. kølerhjelmen skal på plads. Man skulle tro, at sådan en bare passede. Tro om igen.

Narkosag: Relationer til Satudarah

Rockergruppen Satudarah er stiftet i Holland i 1990 af indvandrere fra den tidligere hollandske koloni Molukkerne, der nu er en del af Indonesien.
Den aktuelle narkosag på Bornholm, der indtil videre har ført til beslaglæggelse af i alt 32,8 kilo amfetamin og adskillige tusinde ecstasypiller, er blevet kædet sammen med rockergruppen Satudarah, der har afdeling i Danmark, men oprindeligt er stiftet i Holland.

Satudarah Danmark har tilmed haft sin egen hjemmeside på nettet, der dog ikke længere er tilgængelig.

I forbindelse med narkodommmen, der blev afsagt på Bornholm for 14 dage siden, og hvor en 39-årig mand fra Østbornholm blev idømt syv års fængsel, kom det ikke frem, hvor stofferne kom fra og hvordan, de var kommet til Bornholm. Det ville den nu dømte ikke udtale sig om.

Alligevel har der fra politiets side, været stærke antydninger af, at der er relationer til Satudarah Danmark. Det har været fremme, at man denne sommer har observeret medlemmer af grupperingen på Bornholm. Og det har været mere end antydet, at gruppen har stået bagved den omfattende handel med stoffer på Bornholm. Og at den var indblandet i et voldsopgør i Rønne i juli måned.

Den mand, der siden 5. juli har siddet fængslet for besiddelse af 27,1 kilo amfetamin er også kædet sammen med Satudarah. Han beskrives uofficielt som en slags forbindelsesofficer for Satudarah, der har forsynet bornholmske mellemhandlere med stoffer.

På nettet kan man søge og finde adskillige oplysninger om Satudarah. Rockergruppen bliver af myndighederne i flere lande kædet sammen med narkohandel, voldssager, bandeopgør og drab.

Navnet "Satu darah" er indonesisk og betyder "ét blod". Det symboliserer, at alle uanset race og kultur er kan optages i gruppen, og som er en manifestation som afspejles fra molukkernes gamle kultur. Molukkerne er navnet på en ø-gruppe i Indonesien og som tidligere var en Hollandsk koloni.

Klubben Satudarah benytter et logo som er et mørkt indianer-ansigt ved siden af et gult ansigt med blod løbende imellem, og klubbens motto er "Sort og gul nation over hele verden".

Gruppen er i praksis alment kendt blandt andet fra medier som en rockergruppe. Selv betegner de sig som en multikulturel motorcykelklub, og de kalder selv deres afdelinger for 'chapters'.

Et sådant 'chapter" findes i Danmark. Her kalder de sig Satudarah MC Northside. Ifølge Satudarah selv har de været etableret i Danmark siden sommeren 2013.

I forbindelse med narkosager og voldsopgøret i Rønne, har der i folkemunde været en del snakken frem og tilbage - nogen vil måske kalde det for uofficielle rygter - om at Satudarah har forsøgt at etablere sig på Bornholm.

Da der stadig efterforskes en del i både de lokale narko- og voldssager, er politiet meget forsigtig med at stille sig frem, og be- eller afkræfte eller præcisere banderelationerne til Bornholm. Og således også, om de har forsøgt eller er ved at etablere sig.

Vicepolitiinspektør Henrik Schou fra Bornholms Politi tør dog godt sige, at Satudarah vil få meget svært ved at etablere sig og foretage skjulte handlinger på Bornholm.

- De vil være meget synlige. Vi vil lynhurtigt vide, hvem de er, og finder vi ikke selv ud af det, så ved vi at den bornholmske befolkning, nok skal informere os. De vil få meget svært ved at etablere sig i et forholdsvist lille samfund, som det bornholmske, siger han.

I den aktuelle narkosag, er det da også tips fra offentligheden, der har ført til, at sagen nu trevles op.

Aktuelle programmer på Play