Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Mellem Os: Lig på bordet

I aftenens udsendelse af Mellem Os var arkæolog Nicolas Braun i studiet. Med sig havde han indholdet af en brandgrav, som blev strøet på bordet.
Arkæologerne fra Bornholms Museum følger fortsat det nye byggeri på slagteriet i Rønne. For lidt over en måned siden måtte byggeriet sættes i bero, da gravmaskinerne var nået ned til en gravhøj.

Gravhøjen er ca. 3000 år gammel og fra bronzealderen. Oprindeligt blev den udgravet i 1892 og på museet har man efterfølgende troet, at gravhøjen var udgravet.

- Nej, tilbage i 1892 valgte man kun at udgrave den ene halvdel af gravhøjen - og så lige tage selve graven i midten med - mens resten forblev urørt, fortæller Nicolas Braun, udgravningsleder fra Bornholms Museum.

Det er dog småt med fund i den sidste halvdel af gravhøjen, som kom til syne for en måned siden.

- I graven har vi ikke fundet noget, men i brandgravene omkring har vi fundet nogle knoglerester, en tandrod og så selve gravene, som jo indeholder asken fra et brændt menneske fortæller Nicolas Braun.

Jorden fra en brandgrav - indeholdende asken - blev strøet ud på bordet i aftenens udgave af Mellem Os, hvilket fik programmets vært til at konstatere:

- Det er vist første gang i Mellem Os, at der er kommet et lig på bordet.

Hør mere om gravhøjen ved slagteriet og gense Mellem Os og via link nedenfor.

Aktuelle programmer på Play