Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder

TV i dag

 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Få bornholmske sager rammer Børnehuset

Kommunerne benytter landets børnehuse alt for lidt, mener Social- og Indenrigsminister, Astrid Kragh. På Bornholm ligger tallet også lavt.
I sager om vold, overgreb eller mistanke om samme skal kommunen inddrage Hovedstadens Børnehus. I børnehuset koordineres indsatsen mellem politi, sygehusvæsen og kommunen, men det sker for sjældent siger Social- og Indenrigsminister, Astrid Kragh til DR.

Tal fra Socialstyrelsen viser, at der på Bornholm kun var fire sager sidste år. Det svarer til 0,6 sager pr. 1000 børn mellem 0-17 år.

Region Hovedstaden, som Bornholm hører under, er den region i landet med færrest sager. Her er gennemsnittet 0,8 sager pr. 1000 børn.

Men det lave tal betyder ikke, at Bornholms Regionskommune sløser med at inddrage Børnehuset:

- Fire sager sidste år er ganske lavt, men det svinger fra år til år, siger Børne- og Familiechef i BRK, Anders Fløjborg.

Således havde Bornholm tre gange så mange sager året før. Og trods det lave tal fra 2018 betyder det ikke, at kommunen er blevet dårligere til at køre sagerne i Børnehuset:

- Vi er altid i tæt dialog med Hovedstadens Børnehus i alle sager. Også dem, der ikke ender i Børnehuset. Dermed er det ikke alene op til kommunen at bestemme, om sagerne skal sendes videre.

Hos Børns Vilkår er der bekymring over, at landets børnehuse ikke bliver brugt mere. En årsag til dette kan være manglende kendskab og klare procedurer i kommunerne, lyder det fra Børns Vilkår om den manglende brug af børnehusene.

Men også økonomien spiller ind:

- Som det er nu skal kommunerne selv betale for hver enkelt sag, der lander i børnehusene. Og er økonomien presset kan det også være en mulig årsag, siger juridisk seniorrådgiver, Ingrid Hartelius Dall, Børns Vilkår.

At økonomi kunne være en årsag til de få antal sager på Bornholm, afviser Anders Fløjborg på det kraftigste.

Region Syddanmark er den region i Danmark, der oftest benytter børnehusene.

Aktuelle programmer på Play