Næste udsendelse: 18:35 Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)

TV i dag

 • 18:05Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
 • 18:35Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Markant højere sygefravær i regionskommunen

Ifølge kommunens tillidsmand for HK'ere skyldes det høje sygefravær blandt andet flere landstidsygemeldinger, en arbejdsstyrke, der bliver ældre, og et stigende pres.
Sygefraværet i Bornholms Regionskommunes er steget de sidste år og ligger nu markant over landsgennemsnittet. Karen Lynn Jacobsen, der er næstformand i kommunens MED-udvalg og tillidsmand for HK'erne, tror, det skyldes en blanding af flere ting.

- Vi har et højt aldersgennemsnit, hvor vi skal opereres engang i mellem, og vi kan blive ramt af kræft. Det har jeg oplevet flere kolleger blive, siger Karen Lynn Jacobsen og fortsætter:

- Og så kan der sagtens være et dårligt arbejdsmiljø i nogle centre. Der er nogle centre, der har været udsat for store organisationsændringer, som måske betyder, at medarbejderne er mere pressede, end de er vant til. Og det er kun i en vis tid, man kan blive ved med at løbe hurtigere og hurtigere.

Siden 2015 er fraværet blandt kommunens ansatte steget fra 5,4 procent til 6,1 procent i 2018 svarende til knap to ekstra fraværsdage per ansat om året. Dermed ligger sygefraværet for kommunens ansatte markant over det kommunale landsgennemsnit på 5,3. Det viser tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor.

I 2017 besluttede kommunalbestyrelsen ellers i forbindelse med budgetforhandlingerne, at der skulle laves en indsats for at nedbringe sygefraværet. Det indebar blandt andet, at der i november 2017 blev holdt et stormøde i Aakirkebyhallerne med fokus på sygefravær. Og fokus er stadig en del af svaret på, hvordan man kan nedbringe sygefraværet, lyder det fra næstformanden i MED-udvalget.

- Der skal være fokus, åbenhed og dialog omkring, hvorfor man bliver syg, siger Karen Lynn Jacobsen.

Bornholms Regionskommune har som noget nyt i år også tilbudt alle kommunalansatte en influenzavaccine i forsøget på at nedbringe sygefraværet.

Aktuelle programmer på Play