Næste udsendelse: 19:20 Rejsen til Sagalandet 5:17

TV i dag

 • 18:35Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Familie på fire bor i skurvogn på 25 kvadratmeter

Familien Colli fra Nexø er blevet genhuset i en skurvogn, mens deres hjem bliver renset for skimmelsvamp og vandskade. Udsigten er, at de skal bo der frem til maj.
- Vi overlever ikke det her som familie.

Sådan lyder det fra Jeanette Colli. Sammen med sine to børn på 13 og 15 år, sin mand og deres hund bor hun lige nu i en skurvogn, mens deres lejlighed bliver renoveret for vandskade og skimmelsvamp.

Udsigten er, at de skal bo der frem til maj.

- Det gør ondt i maven. Rigtig ondt i maven, fordi det er ikke optimalt. Havde det bare været mig og min mand, kunne vi godt bo her. Men det kan vi ikke med to børn, siger hun.

Børnene har hver deres meget lille værelse, mens forældrene må sove i køkkenet, der også udgør stuen.

- Man kan ikke bare gå ind og lukke døren, fordi her er så lydt. Så det er en kæmpe udfordring for os alle sammen.

Det er Bornholms Boligforening, der lejer lejligheden ud til familien, og ifølge Lejernes Landsforening, så er der ikke nogle overordnede krav for, hvilken type bolig, udlejer skal stille til rådighed. Det skal dog være rimeligt i forhold til størrelsen på familien og genhusningens varighed. Netop dét aspekt er familien uforstående overfor.

- Det her er ikke fair. De har genhuset os, ja. Men det er ikke optimalt det her. Vi føler os virkelig snydt. siger Jeanette Colli.

Tvivl om indflytningsdato
Ole Schou Mortensen, direktør i Bornholms Boligforening, oplyser til TV 2/Bornholm, at der er sket en misforståelse mellem de to parter. Jeanette Colli og hendes familie kan flytte ind i lejligheden igen om to til tre uger.

Det er Boskov Skadeservice Aps, der står for at reparere vandskaden, og det er også dem, der har stillet genhusningsvognen til rådighed. Her oplyser man, at hvis fugten er fjernet ved tilsyn i morgen, så vil man rigtigt nok kunne påbegynde gulvlægningen, og det vil tage omkring to-tre uger.

- Men det forudsætter, at man kan finde nogle tømrere, der kan varetage opgaven med så kort frist, og det kan være svært, fortæller Ole Boskov.

Han understreger dog, at det også er helt utænkeligt, at skadesopretningen først skulle være færdig til maj.

Jeanette Colli er begejstret for nyheden om, at hende og familien måske kan flytte ind langt tidligere end maj måned.

- Men jeg tør ikke at glæde mig, før vi er flyttet helt ind igen, siger hun.

Hun fastholder, at hun var blevet oplyst af nogle af de tømrere, der er tilknyttet renoveringen, at hun først vil kunne flytte ind til maj.

- Det hele er jo noget rod, og man tænker jo, om der ikke er nogen, der snakker sammen. Selvom det her er positivt nyt, tvivler jeg fortsat, siger hun.

Aktuelle programmer på Play