Næste udsendelse: 21:15 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Gymnasieelever undervises i nordisk

Campus Bornholm har de seneste dage haft besøg af undervisere fra de nordiske lande. Det er en del af et fælles projekt, hvor unge skal lære om sprog og kultur.
Der er blevet undervist i svensk, norsk og en lille smule islandsk hos førsteårseleverne på STX de seneste to dage.

Skolen har, som en del af et flerårigt projekt, haft besøg af lærere fra Sverige, Norge og Island. Projektet er finansieret af Nordplus Nordens Språk og er et samarbejde mellem nogle nordiske skoler, der skal styrke sprogforståelsen og kendskabet til kulturene i Norden hos de unge.

Campus Bornholm har haft besøg af undervisere, men to af skolens lærere har også besøgt både Norge og Sverige, hvor de har undervist på dansk.

- Vi har så meget fælles historie og fælles kultur. Og det vil vi gerne åbne elevernes øjne for. Der er flere undersøgelser, der viser, at de nordiske unge taler engelsk sammen. Og vi kunne altså godt tænke os at vise dem, at de faktisk godt kan forstå hinanden. Hvis man lytter efter, så minder vores sprog jo meget om hinanden, siger dansklærer på Campus Bornholm og medarrangør på Nordplus-projektet Mette-Lene Lind.

Projektet afsluttes formelt i Island til foråret. Men Mette-Lene Lind håber, at samarbejdet landene imellem kan fortsætte for eksempel ved at sende nogle elever på udveksling.

- Jeg synes, at eleverne får meget ud af det. Vi er jo sådan en globaliseret verden, hvor man søger mod syd. Og vi har allerede et spændende projekt med Indien her på skolen, men jeg synes også, det kunne være spændende med mere samarbejde i Norden - Og det kan man jo få, hvis man får lov at arbejde videre med det. Også hvis vi kan involvere eleverne mere end vi har gjort indtil nu, siger hun.

Aktuelle programmer på Play